Για την επιστροφή στο Σχολείο μετά τις πασχαλινές διακοπές, οι μαθήτριες,-ές προσέρχονται χωρίς να υποχρεούνται σε τακτικό, προσυμπτωματικό, αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), κρατώντας όμως τα μέτρα της συστηματικής χρήσης μάσκας, των αποστάσεων και της τακτικής απολύμανσης χεριών. Ο έλεγχος θα είναι πλέον στοχευμένος και θα επικεντρώνεται στα άτομα με συμπτώματα (πυρετό, συνάχι, βήχα, κόπωση, κακή διάθεση κ.λπ.)
Στην περίπτωση που ένα παιδί διαγνωστεί με covid, είναι απαραίτητη η καθοριστική συμβολή των γονέων/κηδεμόνων (προληπτική παραμονή στο σπίτι όταν εκδηλωθούν συμπτώματα, συμβουλή παιδιάτρου, έγκαιρη διάγνωση και άμεση ενημέρωση του Σχολείου), θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές,-τριές του με δύο αυτοδιαγνωστικά (self) test, την 1η και την 4η ημέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος. Για παράδειγμα, εάν διαγνωστεί μαθήτρια,-ής με κορωνοϊό την Πέμπτη, οι συμμαθητές,-τριές του,-ης θα πρέπει να κάνουν self-test Παρασκευή και Δευτέρα (πριν το σχολείο), να δηλώσουν το αποτέλεσμα στο edupass και να το έχουν μαζί τους.
Το παιδί που νόσησε παραμένει στο σπίτι και επιστρέφει στο σχολείο μετά την παρέλευση των συμπτωμάτων και αφού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού. Οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες παραμένουν στο σπίτι, σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε (5) ημερών.

Οδηγός του Πολίτη – Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2022