Waffeltag in der Schule

Το έθιμο της βάφλας – Waffeltag – πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου στη γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Είναι ένα σουηδικό έθιμο που καθιερώθηκε και στις άλλες βόρειες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, το Βέλγιο αλλά και σε άλλες. 

Χώρα καταγωγής της βάφλας φαίνεται να είναι το Βελγιο . Έχει μακρά ιστορία και σύμφωνα με διάφορες πηγές υπήρχε ως γλυκό από τον 9 ο αιώνα με διάφορες παραλλαγές στα υλικά του. 

Σήμερα είναι πολύ διαδεμένο και υπάρχουν διάφορες συνταγές που μπορεί κανείς να δοκιμάσει. Σας παραθέτουμε μία από αυτές. .

Guten Appetit! Καλή σας όρεξη! 

Βάφλες

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ ή μαγιά(1φακελάκι)

1-2 κ. σ. ζάχαρη

½ κ. γ. αλάτι

2 αυγά

1 2/3 φλιτζανιού γάλα

1/3 φλιτζανιού φυτικό λάδι

1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, με το γάλα, τα λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε καλά, με τον αυγοδάρτη, να ομογενοποιηθούν.

Λαδώνουμε ελαφρά και ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ψήνουμε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις σερβίρουμε ιδανικά ζεστές ή χλιαρές συνοδεύοντας με γαρνιτούρες της επιλογής μας.