Ποιες είναι οι δεξιότητες του 21ου αιώνα;

Πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2020, στη Φλωρεντία της Ιταλίας η υλποίηση του προγράμματος με κωδικό 2019-1-EL01-KA101-061897 και τίτλο: “Επικοινωνία, Κριτική Σκέψη, Δημιουργικότητα, Συνεργασία: Εκπαιδεύοντας Αποτελεσματικούς Δασκάλους” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ1 / Δομημένος κύκλος μαθημάτων/Σεμινάριο επιμόρφωσης στο εξωτερικό.

Οι δεξιότητες 4Cs του 21ου αιώνα είναι απαραίτητες για να επιτύχουν οι σύγχρονοι άνθρωποι. Στη διάρκεια του σεμιναρίου συζητήθηκαν οι δεξιότητες και ικανότητες που αποτελούν το εφαλτήριο για την επιτυχία στην κοινωνία της σύγχρονης εποχής. Το σχολείο παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην καλλιέργεια των χαρακτηριστικών που πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος. Οι ικανότητες αυτές είναι: επικοινωνία, συνεργασία, κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν τέσσερεις εκπαιδευτικοί του σχολείου μας. Όλοι έκριναν ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ότι οι εμπειρία που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Τα αποτελέσματα του προγράμματος έγιναν γνωστά και στα υπόλοιπα μέρη του συλλόγου διδασκόνων μέσα από ημερίδα διάδοσης και τη δημιουργία και διανομή σύντομου Οδηγού για τα σημαντικά αυτά Soft Skills.