Στο φετινό πρόγραμμα της Αγγλικής Γλώσσας, εφαρμόστηκε το δομημένο πρόγραμμα ταυτόχρονης διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας και ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων «Βήματα για τη Ζωή: Πολίτες του Κόσμου» (Steps for life: Citizens of the world) από τον καθηγητή Αγγλικών κο Νικόλαο Κονιδάρη στα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 (και ανεπίσημα και στο ΣΤ3).
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στο γλωσσικό και πνευματικό επίπεδο των μαθητών της ΣΤ’ τάξης, σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας. Η εφαρμογή του προγράμματος εποπτεύεται από επιστημονική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
Ως προς την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη, να καλλιεργήσουν οι μαθητές την αυτοεκτίμηση, την ενσυναίσθηση, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τις ικανότητες αναγνώρισης και διαχείρισης των συναισθημάτων τους.
Ως προς την Αγγλική Γλώσσα, να αναπτύξουν οι μαθητές γλωσσικές δομές με έμφαση στην επικοινωνία και στην ευχέρεια του λόγου, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους στη χρήση της Ξένης Γλώσσας και τα κίνητρά τους για την εκμάθηση και χρήση της.
Ως προς τον τομέα του πολιτισμού, να αποκτήσουν οι μαθητές πολιτισμική επίγνωση για τις κειμενικές και επικοινωνιακές πρακτικές που ακολουθούνται στις δύο γλώσσες.
Η ανταπόκριση από τους μαθητές -οι οποίοι αγκάλιασαν το πρόγραμμα με ενθουσιασμό-, υπήρξε άκρως ικανοποιητική.